Spannend slot in groep C EK-kwalificatie: dood of de gladiolen voor Italië
i

Getty Images

Spannend slot in groep C EK-kwalificatie: dood of de gladiolen voor Italië

Rick Kraaijeveld • 09:52, 20-11-2023 / Laatste Update: 23:13, 04-01-2024

Engeland is de absolute winnaar van EK-kwalificatiegroep C maar dat betekent niet dat die groep helemaal niet meer spannend is, in tegendeel zelfs. De 2e plek, die ook voor directe plaatsing zorgt, ligt maandagavond voor het grijpen in een onderling duel tussen Italië en Oekraïne.

Dat er hoogspanning staat op Italië dat is duidelijk. In heel het ganzen land wordt verwacht dat Italië het klusje gaat klaren, maar er is ook enige twijfel. "We hebben geen helden", schrijft Corriere della Sera. Een gelijkspel zou voor de Italianen genoeg zijn. "Theoretisch gezien niet moeilijk, maar in de praktijk kan het nog wel eens een lastige opgave zijn."

Spalletti

Ook de trainer Luciano Spalletti snapt welke druk er op de schouders van zijn spelers staat. "Dit is een van die dagen die je grootste prestatie of enorme rouw kan worden. Een wedstrijd als deze kan enorme druk met zich meebrengen. Maar het is vooral een grote kans."

Hij zal ook behoorlijk wat wijzigen, liet hij weten op de persconferentie. "Ik zal 4 of 5 wijzigingen doorvoeren, meer zeg ik er niet over."