Spelersbus Vitesse opgewacht na dramatische wedstrijd bij Go Ahead Eagles
i

Pro Shots

Spelersbus Vitesse opgewacht na dramatische wedstrijd bij Go Ahead Eagles

Rick Kraaijeveld • 08:39, 05-11-2023 / Laatste Update: 05:41, 05-01-2024

De spelersbus van Vitesse is zaterdagavond opgewacht op Papendal, zo meldt De Gelderlander. Tientallen supporters waren naar het sportcomplex gekomen om verhaal te halen bij de spelers en staf. Vitesse verloor zaterdagavond met 5-1 in Deventer bij Go Ahead Eagles en dat konden de supporters niet zomaar laten gaan.

Vitesse verkeert in zwaar weer en ook zaterdag was het weer niet best. Supporters maken zich zorgen en dat wilden zij zaterdagavond uiten naar de selectie. "Wij willen het Groningen-scenario voorkomen", zei een supporter. Hiermee doelde hij uiteraard op de degradatie van de club uit Groningen vorig jaar. Een ander: "Dit is ons al jaren niet overkomen. Het is een schande", doelend op de afstraffing tegen Go Ahead Eagles.

'We moeten alles geven'

Onder andere Eloy Room sprak de supporters toe: "Wij doen er alles aan om de wedstrijden te winnen en uit de problemen te komen. We moeten met zijn allen alles geven." Ook trainer Philip Cocu sprak wat woorden: "Vitesse zit in een zwaar seizoen, dan is deze wedstrijd een enorme klap. We stellen alles in het werk om beter te worden."

De gesprekken liepen verder rustig, met vooral het doel het tij te keren bij Vitesse. Momenteel staat de club uit Arnhem op de 16e plaats van de Eredivisie met maar 8 punten uit 11 wedstrijden. Ze kunnen nog verder zakken op de ranglijst, FC Utrecht (18) en FC Volendam (17) moeten zondag nog spelen tegen respectievelijk FC Twente en NEC.