Stefano Denswil kampioen met Trabzonspor: eerste landstitel sinds 1984
i

GettyImages

Stefano Denswil kampioen met Trabzonspor: eerste landstitel sinds 1984

Rick Kraaijeveld • 01:42, 01-05-2022 / Laatste Update: 22:24, 11-12-2023

Met Stefano Denswil in de basis is Trabzonspor zaterdagavond na een 2-2-gelijkspel tegen Antalyaspor tot kampioen van Turkije gekroond. De club stond al maanden bovenaan de Turkse Süper Lig maar heeft nu teveel punten ten opzichte van de nummer 2 Fenerbahçe. Het is de 7e titel in de historie van de club uit Trabzon.

Al vroeg in de wedstrijd wist Trabzonspor via Andreas Cornelius op voorsprong te komen tegen het Antalyaspor van Sherel Floranus. Pas in de 2e helft deed Antalyaspor wat terug maar vlak daarna kwam Trabzonspor weer langszij via Dorukhan Toköz. Vlak voor tijd maakte Haji Wright nog de gelijkmaker voor de club uit Antalya, maar dat maakte voor het kampioensfeest van Trabzonspor niet meer uit. Een gelijkspel was genoeg.

Pitch invasion en stad in vuur en vlam

Na het laatste fluitsignaal zorgde dit voor uitzinnige ontlading bij spelers, staf en supporters. De supporters betraden het veld in een heuse pitch invasion, met pyro, vlaggen en alles erop en eraan. Het gras van het veld was nergens meer te zien. In de stad zijn alle inwoners ondertussen ook uitzinnig en ontstaat er een heus volksfeest.

Zie hier de foto's van dit ongekende feest