Stem! Wie moet de nieuwe aanvoerder van Ajax worden?
i

Getty Images

Stem! Wie moet de nieuwe aanvoerder van Ajax worden?

Brian Vesseur • 22:59, 25-07-2023 / Laatste Update: 02:09, 12-12-2023

Ajax moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder door het vertrek van Dusan Tadic. Trainer Maurice Steijn heeft dus een belangrijke beslissing te maken. Er zijn een paar opties die veel worden genoemd, waaronder een van de nieuwe aanwinsten van Ajax. Wie zou jij kiezen?

Branco van den Boomen speelt erg sterk in de voorbereiding en wordt door fans nu al gezien als de mogelijke aanvoerder. Hij komt uit de Ajax-jeugd en kent de club dus, ondanks dat hij deze zomer transfervrij overkwam van Toulouse. Van den Boomen moet zijn officiële debuut in Ajax 1 nog maken.

Oud-aanvoerders

Davy Klaassen was al eens aanvoerder van Ajax. In 2016/2017, het seizoen dat Ajax de finale van de Europa League haalde, droeg hij de band. Ook hij wordt genoemd als mogelijke nieuwe aanvoerder. Datzelfde geldt voor Steven Berghuis, die bij Feyenoord aanvoerder was voordat hij de overstap maakte naar Ajax.

Andere opties zijn Steven Bergwijn, Edson Álvarez (als hij blijft) en Jorrel Hato. Laatstgenoemde lijkt onwaarschijnlijk, omdat hij pas 17 jaar is en net proeft aan het eerste elftal. Matthijs de Ligt werd ook al eens op enorm jonge leeftijd aanvoerder van de Amsterdammers, dus het kán wel.

[poll id="3003"]