Steven Berghuis blijft achter in Amsterdam, twee talenten wel mee naar Engeland
Steven Berhuis is niet fit genoeg voor de wedstrijd tussen Aston Villa en Ajax © Getty Images

Steven Berghuis blijft achter in Amsterdam, twee talenten wel mee naar Engeland

11:20, 13-03-2024 / Laatste Update: 11:20, 13-03-2024

Ajax heeft de selectie bekendgemaakt die naar Engeland vliegt voor de return in de Conference League tegen Aston Villa. Steven Berghuis blijft achter in Nederland, terwijl John van 't Schip wel twee talenten meeneemt naar Birmingham.

Zo mogen Mika Godts en Silvano Vos wellicht meedoen tegen Villa. Laatstgenoemde speelde voor het laatst voor de hoofdmacht van Ajax tijdens de 2-3 overwinning op RKC. Godts zat toen voor het laatst bij de Amsterdamse selectie. Daarna liep hij een blessure op. Ook voor Vos is het alweer een tijdje geleden dat hij bij de selectie van Ajax zat. Dat was tegen Heracles toen er in Almelo met 2-4 gewonnen werd. Vos maakte toen geen minuten.

Steven Berghuis

Berghuis gaat dus officieel niet mee met de Amsterdammers. Hij miste de afgelopen vier duels vanwege een blessure en ook de return tegen Aston Villa moet hij aan zich voorbij laten gaan. Berghuis leek tegen Fortuna weer te kunnen spelen, maar een dag voor de wedstrijd kreeg hij te maken met een terugslag.

De laatste wedstrijd van Berghuis voor Ajax dateert van 22 februari. Toen was hij zelfs nog trefzeker voor de Amsterdammers tijdens de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. De Noren kregen kans na kans maar een voorzet van Kenneth Taylor vloog binnen waardoor Ajax de volgende ronde van de Conference League bereikte.