Steven Berghuis oneens met rode kaart: 'Misschien is hij fan van Gattuso'

Rick Kraaijeveld • 00:41, 01-12-2023 / Laatste Update: 15:57, 07-01-2024

Steven Berghuis was niet te spreken over zijn rode kaart in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Hij kwam hard in op Joaquín Correa, maar vond zelf niet dat hij rood had verdiend: "Zeer discutabel", zei hij na afloop.

Berghuis was duidelijk voor de camera van Veronica: "Ik vind het geen rode kaart. Ik twijfel zelfs over geel. Ik stop hem, maar rol over de bal heen en neem mijn andere been erin mee. Daarom kom ik in contact met hem." Overigens vond hij dat er meerdere discutabele beslissingen waren.

Fan van Gatusso

De scheidsrechter was een Italiaan, dus trok Berghuis een verband. "Beide penalty's zijn zeer discutabel. het is een Italiaan, dus misschien is hij wel fan van Gattuso (Marseille-trainer, red.). Ik weet het niet meer, maar je zou het bijna denken." Hij baalt ervan dat Conference League nu het hoogst haalbare is voor Ajax: "Maar daar moeten we nu wel voor gaan", besluit hij.

Ook trainer John van 't Schip was kritisch op de arbitrage na afloop: "We kregen dubieuze goals tegen, de eerste penalty was heel licht. En de scheidsrechter maakte volgens mij zijn Europese debuut en stond misschien ook een beetje onder hoogspanning."