🎥 | Steven Bergwijn wilde winnen voor John van 't Schip en zijn vrouw
i

ProShots

🎥 | Steven Bergwijn wilde winnen voor John van 't Schip en zijn vrouw

Joris Kaper • 08:21, 03-11-2023 / Laatste Update: 21:18, 04-01-2024

Steven Bergwijn scoorde donderdagavond de openingstreffer voor Ajax tegen FC Volendam en zag zijn ploeg met 2-0 eindelijk weer eens winnen. Daardoor staan de Amsterdammers niet meer laatste. De aanvaller voelde zich behoorlijk emotioneel, zo liet hij weten tegenover ESPN.

Van 't Schip, die de rest van het seizoen bij Ajax op de bank zit, verloor vorige maand zijn vrouw Daniëlle na een ziekbed. Voordat ze overleed zei ze tegen de oud-voetballer om zijn kans bij Ajax te grijpen omdat hij anders 'thuis maar zou gaan zitten malen.'

Kippenvel

"John van ‘t Schip sprak ons voor de wedstrijd toe", aldus Bergwijn na de wedstrijd tegen ESPN. "Ik krijg weer kippenvel als ik er nu over spreek. Het was heel emotioneel. We kennen allemaal de situatie van onze nieuwe manager en hij komt hier nog steeds om ons te helpen. Dan wil je als team nog een stapje extra doen."

'Voor hem en zijn vrouw'

"Hij vertelde ons dat hij dit moest doen, ook voor zijn vrouw. Dat maakt wat in me los. Toen hij aan het praten was, kreeg ik een brok in mijn keel eerlijk gezegd. En dan wil je gewoon deze wedstrijd winnen voor hem en zijn vrouw."

Wat zei John van 't Schip?

"Ik heb gezegd dat we niks als vanzelfsprekend mogen ervaren, maar dat we altijd tegenslag meemaken in onze carrière, maar ook in ons leven," aldus Van 't Schip.