Strijd om koppositie in de KKD duurt voort: PEC wint ruim bij Heracles en staat op gelijke hoogte

Rick Kraaijeveld • 17:24, 15-01-2023 / Laatste Update: 12:43, 08-01-2024

PEC Zwolle heeft zeer goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie met Heracles Almelo. In een onderling duel bij de oud-koploper Heracles wist de ploeg uit Zwolle met 0-3 te winnen. Hiermee staan zij nu bovenaan met evenveel punten maar mét een wedstrijd in hand. Doelpuntenmakers waren Samir Lagsir, Thomas van den Belt en Lennart Thy.

Het ging al vroeg mis voor Heracles, al na 8 minuten schoot Lagsir de bal met een prachtige krul langs de keeper Michael Brouwer. Het bleek een startschot voor een fijne middag voor PEC Zwolle. In de eerste helft was het namelijk vooral PEC dat de weg naar het doel het makkelijkst vond. En dat zorgde ervoor dat de wedstrijd al vroeg beslist was.

Wedstrijd beslissen

10 minuten voor rust: een schot van Van den Belt kwam de drukke 16 in en werd aangeraakt door een verdediger waarna die doel trof. 0-2. Nog geen 5 minuten later, in de 39e minuut, was het Thy die de wedstrijd in het slot gooide met de 0-3. In de 2e helft begon Heracles giftig, proberende om nog wat te forceren maar dat zat er niet meer in. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je dat Heracles het fut niet meer had om de wedstrijd nog te kantelen.