Stroef schaakspel tussen Dr. Guardiola en Prof. Simeone: 0-0 bij rust
i

Pro Shots

Stroef schaakspel tussen Dr. Guardiola en Prof. Simeone: 0-0 bij rust

Rick Kraaijeveld • 23:55, 05-04-2022 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

De wedstrijd tussen Manchester City en Atletico Madrid zat behoorlijk op slot, de 2 tegenpolen van elkaar botsten maar niet in de 1e helft. Manchester City speelde de bal oeverloos rond en Atletico wachtte af. De statistieken spreken voor zich: City 4 schoten, 1 op doel. Atletico 0 schoten.

Belangrijke schaakstukken zoals Kevin de Bruyne, Cancelo of Sterling wisten ook niet het verschil te maken. City stond wel vrijwel de hele helft op de zijde van Atletico Madrid, maar werd er geen seconde gevaarlijk mee. Ook de belangrijkste stukken van Simeone wisten geen indruk te maken: João Félix en Griezmann kwamen er 1 keer uit maar deze aanval kwam niet tot een schot.

6 man Atletico in eigen 16, 0 van City

Dat de Madrilenen niet vies zijn van inzakken, dat is duidelijk, zo bleek ook weer in de 1e helft. Veelvuldig stond Atletico met 6 man in haar eigen 16, terwijl er 0 spelers van City in die 16 stonden. Het bleef daardoor om de hete brei heen breien voor City, die met wat afstandsschoten hun geluk beproefden. De welbekende passjes die de verdediging in tweeën splijt, bleven achterwege of hadden geen effect.

1 keer kwam Atletico wél lekker voor de dag: ze speelden subliem onder de druk van Manchester City uit.

Geen haast

Voor Atletico is er natuurlijk geen haast geboden bij een resultaat, de 2e wedstrijd is voor hun een thuiswedstrijd. Met de nieuwe regels, waarin uitdoelpunten niet dubbel tellen, hebben ze daarom ook geen enkele druk om een voordeel uit de wedstrijd te halen in Manchester. Het is afwachten wat de 2e helft gaat bieden, wie weet kan Dr. Guardiola de code van Prof. Simeone kraken.