🎥 | Stuntploeg Girona stunt maar door en legt FC Barcelona met 4-2 over de knie

Rick Kraaijeveld • 00:00, 11-12-2023 / Laatste Update: 04:16, 07-01-2024

FC Barcelona heeft in eigen huis verloren van Girona in de Catalaanse derby met 4-2. Dat laatste was misschien nog niet eens het belangrijkste die wedstrijd: door de overwinning staat Girona wederom op de 1e plaats. FC Barcelona komt juist nog verder op achterstand van Real Madrid én Girona.

FC Barcelona hoopte zondagavond de aansluiting weer te vinden met Real Madrid én Girona. Madrid had punten laten liggen tegen Real Betis en zo kon Barça weer op 2 punten komen van de Madrilenen. Het liep allemaal even wat anders toen Artem Dovbyk de 1e goal van de wedstrijd maakte namens Girona. Gelukkig voor Barcelona scoorde Robert Lewandowski al gauw de aansluitingstreffer. Maar die opluchting duurde niet lang.

Girona op voorsprong

Nog voor de rust kwam Girona weer op voorsprong na een doelpunt van oud Real Madrid-speler Miguel Gutierrez. Hij begon op eigen helft zijn dribbel, werd maar niet aangevallen en punterde vanaf de 16 van Barcelona de bal snoeihard in de korte hoek.

Tekst gaat verder na de video

In de 2e helft ging Barcelona nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de bal maar niet in het net. Er was nog een raar moment bij een vrije trap van Barça. Lewandowski en Raphinha stonden voor de bal, Lewandowski wilde gaan schieten maar zijn Braziliaanse collega dacht daar anders over. Dat zorgde voor een woordenwisseling tussen de 2, de trap was ook vrij slecht namelijk.

Mokerslag

10 minuten voor tijd kreeg Barça de deksel op de neus. Valery Fernandez scoorde de 3-1 voor Girona en daarmee leek de wedstrijd wel in het slot. In de blessuretijd scoorde Ilkay Gündogan nog de 3-2, maar die kwam te laat. Lewandowski kreeg in de laatste minuut nog wel dé kans op een gelijkmaker, maar de bal belandde op zijn schouder in plaats van op zijn hoofd. Als klap op de vuurpijl scoorde Girona ook nog eens de 4-2 via Cristhian Stuani.