🎥 | Suárez scoort hattrick op zijn debuut en bezorgt Grêmio direct prijs

Rick Kraaijeveld • 10:27, 18-01-2023 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

Luis Suárez heeft zich al direct onsterfelijk gemaakt bij Grêmio. Bij zijn debuut tegen São Luiz hielp hij zijn ploeg direct aan een prijs door een hattrick te scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen. De prijs is de Recopa Gaúcha: een supercup tussen de kampioen en bekerwinnaar van de staat Rio Grande do Sul.

Suárez stond direct in de basis bij zijn debuut voor de Braziliaanse topploeg, hij liet direct zien waarom. In de 1e helft was zijn hattrick namelijk al compleet. Hij scoorde al na 5 minuten met een schitterende boogbal. Paulinho Santos maakte voor de tegenpartij gelijk, maar dit werd al gauw teniet gedaan door ploeggenoot van Suárez: Bitello.

Daarna was het de Suárez-show. Na een half uur kwam de Uruguayaan 1-op-1 met de keeper en rondde koelbloedig af. De laatste goal was ook erg mooi: een vrije trap kon niet lekker worden weggewerkt en de doelman was uit positie. De bal kwam op de volley bij Suárez en schoot hem keihard diagonaal binnen.