Suárez sneert: ‘Of Barça me mist? Messi wel, Koeman in ieder geval niet’
i

REUTERS

Suárez sneert: ‘Of Barça me mist? Messi wel, Koeman in ieder geval niet’

Martijn Baars • 12:31, 23-02-2021 / Laatste Update: 22:53, 04-01-2024

Het zit Luis Suárez niet lekker dat hij aan het begin van dit seizoen moest vertrekken bij Barcelona, waar trainer Ronald Koeman hem niet meer nodig had. Dat heeft de Uruguayaan gezegd in een groot interview met France Football. Gevraag naar zijn vriendschap met Lionel Messi deelde de aanvaller nog een sneer uit naar de Nederlandse trainer.

Suárez moest deze zomer na 6 succesvolle en doelpuntrijke jaren weg bij Barcelona, mede omdat de nieuwe trainer Koeman schoon schip wilde maken. El Pistolero trok naar Atlético Madrid en neemt daar sportieve revanche voor zijn gedwongen vertrek. Zijn nieuwe club is niet alleen de koploper van La Liga, ruim vóór het worstelende Barça, maar Suárez zelf is met 16 goals (net zoveel als hij er in het hele vorige seizoen maakte namens de Catalanen) ook nog eens topscorer van de competitie.

Boezemvriend Lionel Messi

Die eer moet hij voorlopig overigens delen met zijn boezemvriend Lionel Messi, die na een heuse soap wél bij Barcelona bleef. "Ik wil de laten zien dat ik nog steeds van waarde kan zijn op topniveau, dat mensen nog steeds rekening met me moeten houden", aldus Suárez. Zijn geheim? "Het is belangrijk dat je mentaal sterk bent, zodat je moeilijke situaties kunt omdraaien. Dat is altijd een van mijn kwaliteiten geweest: ik geef nooit op. Zelfs niet in lastige tijden.”

Telefoontje van Koeman

Daarmee doelt hij uiteraard op zijn vertrek bij Barça, iets wat hem nog altijd pijn doet. "Ik wist dat ik niet gelukkig zou worden op een plek waar men me niet wilde", stelt Suárez. "De verandering was voor mij uiteindelijk misschien wel goed, maar de manier waarop ik weg ben gegaan, zit me niet lekker.” Suárez verwijst daarmee naar het feit dat Koeman hem uiteindelijk via een telefoontje liet weten dat hij mocht uitzien naar een andere club.

En dat deed pijn. "Het zat me dwars dat de leiding met vertelde dat ik oud was, en dat ik niet langer op topniveau kon spelen. Daarna was het moeilijk dat ik mijn kinderen, die al 6 jaar in de stad woonden en hier hun vriendjes hebben, moest vertellen dat we gingen verhuizen.” Suárez sluit het gesprek af met een sneer. "Natuurlijk mis ik Messi, hij is mijn vriend. Ik mis hem niet alleen als voetballer, maar ook als mens met wie ik dagelijks gesprekken had, over van alles. Of Messi me meer mist dan de rest van Barcelona? Dat moet je aan Leo vragen, ik denk het wel. Maar de trainer mist me in ieder geval niet.”