Succescoach die Stade Rennes naar Champions League leidde stapt op
i

REUTERS

Succescoach die Stade Rennes naar Champions League leidde stapt op

Martijn Baars • 14:22, 01-03-2021 / Laatste Update: 15:53, 08-01-2024

De Franse voetbalclub Stade Rennes moet op zoek naar een nieuwe trainer. Julien Stéphan, de man die Rennes vorig seizoen als nummer 3 van de Ligue 1 naar de Champions League leidde, heeft zijn ontslag ingediend na een reeks van 7 wedstrijden zonder overwinning. Stade Rennes staat op de 9e plek in de competitie.

De 40-jarige Stéphan, wiens vader Guy assistent is van bondscoach Didier Deschamps bij de nationale ploeg, had sinds eind 2018 de leiding over het 1e elftal van Stade Rennes. Hij werkte daarvoor al jaren bij de club als jeugdtrainer en bij het 2e elftal. Onder zijn leiding overwinterde Stade Rennes in de Europa League en veroverde het in 2019 met de Coupe de France de 1e prijs in bijna 50 jaar, door Paris Saint-Germain in de finale via strafschoppen te verslaan.

Slecht seizoen

Vorig seizoen stond Rennes op de 3e plaats toen de competitie als gevolg van de coronapandemie werd afgebroken. De ploeg van Stéphan mocht daarom de Champions League in. Rennes pakte in de groep echter slechts 1 punt en werd uitgeschakeld. In de Franse competitie haalde de ploeg 2 punten uit de laatste 6 wedstrijden en bovendien werd Rennes in het bekertoernooi om de Coupe de France uitgeschakeld door Angers.