SV Spakenburg ten onder tegen Excelsior in verlenging

Rick Kraaijeveld • 23:40, 19-12-2023 / Laatste Update: 21:09, 05-01-2024

Lang leek SV Spakenburg weer richting een bekerstunt te gaan, maar in de verlenging ging het mis: Excelsior maakte de winnende treffer in de 99e minuut. SV Spakenburg kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar kon de winst niet realiteit maken. Er werd verloren met 3-2.

Spakenburg heeft ondertussen patent op bekerstunts: vorig jaar schakelden ze FC Groningen en FC Utrecht uit. Dit jaar rekenden SV Spakenburg in de 1e ronde af met Helmond Sport. In de 2e ronde speelden ze thuis tegen Excelsior en kwamen ze ook weer op voorsprong. Ahmed El Azzouti zette de amateurploeg op voorsprong.

Gelijkspel

Nog voor rust kwam Excelsior weer op gelijke hoogte via Lazaros Lamprou. In de 2e helft kwam SV Spakenburg wéér op voorsprong via El Azzouti. Lang leek er weer een bekersprookje in de lucht te hangen voor Spakenburg. Dat veranderde toen Masies Artien in een grote scrimmage voor de goal van Spakenburg de bal in eigen doel werkte. De mannen uit Kralingen stonden weer gelijk in Spakenburg.

De slotfase was hectisch met kansen over en weer. Floris van der Linden, aanvoerder én spits van Spakenburg, kreeg nog een grote kans maar zag zijn schot geblokt worden. Het werd tijd om te verlengen. In de verlenging was Excelsior een stuk frisser dan Spakenburg en hadden het initiatief.

Goal Excelsior

Uiteindelijk betaalde dat zich ook uit in een doelpunt. Een schot van Excelsior werd zwak gepareerd door de keeper van Spakenburg en Griekse spits Agafiotis kon daardoor gemakkelijk binnentikken. De stuntploeg van vorig jaar is uit het bekertoernooi.