Te kleine doelen komen Ajax duur te staan: boete na oplettende coach Arsenal-vrouwen
i

Getty Images

Te kleine doelen komen Ajax duur te staan: boete na oplettende coach Arsenal-vrouwen

Rick Kraaijeveld • 20:30, 21-10-2022 / Laatste Update: 07:05, 12-12-2023

Ajax is gestraft door de UEFA omdat de doelen op Sportpark De Toekomst te klein bleken, ze moeten 1500 euro boete betalen. Dit probleem werd ontdekt rondom de wedstrijd op woensdag 28 september met Arsenal in de play-offs voor de UEFA Women's Champions League. De oplettende manager van Arsenal, Jonas Eidevall, merkte op dat de doelen 10 centimeter te klein waren.

Ajax kon het probleem nog voor aanvang van de wedstrijd herstellen, waardoor er geen vertraging was opgelopen. Toch acht de UEFA het juist om Ajax te straffen. Ajax reageerde snel na het voorval: "Er is dagelijks onderhoud aan de velden en voorafgaand aan het duel is er iets niet goed gegaan bij het terugplaatsen van de doelen op het hoofdveld. Na de constatering van Arsenal en de UEFA is dit op tijd hersteld. We betreuren dit en gaan de procedure aanpassen."

Verbaasd

De trainer van Arsenal was zeer verbaasd: "Het was een vreemde ervaring om hier te komen, tegen een grote club als Ajax te spelen, de doelen te moeten meten en erachter te komen dat ze tien centimeter te klein waren. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt." Arsenal won het duel wel, waardoor zij doorgingen naar het hoofdtoernooi. Daar begonnen ze deze week aan de groepsfase, er werd met 1-5 gewonnen bij Olympique Lyon.