Te weinig kamers in Qatar: zet maar een tentje neer in de woestijn
i

AFP

Te weinig kamers in Qatar: zet maar een tentje neer in de woestijn

Rick Kraaijeveld • 20:12, 15-06-2022 / Laatste Update: 05:12, 12-12-2023

Qatar heeft te weinig kamers voor de vraag van mensen die daar willen verblijven gedurende het aankomende WK in Qatar. Dit willen ze creatief oplossen: door tenten neer te zetten in de woestijn. Naar verluid moet zo'n tentje op zijn minst 200 euro per nacht(!!!) kosten. Althans, dat laat Omar Al-Jaber van de toernooiorganisatie, weten aan persbureau Reuters.

Je wil naar het WK maar ziet dat alle hotelkamers al volgeboekt zijn. Dan is er alsnog geen enkele reden om in zak en as te gaan zitten. De Qatarese overheid heeft namelijk een alternatief bedacht: 1000 tenten in de woestijn neerzetten. Voor een zacht prijsje van 200 euro per nacht kan je in een tent liggen. De kampeervoorziening heeft dan wel water en elektriciteit. Airconditioning zal er echter niet zijn.

Ontzettend kamertekort

Qatar kampt namelijk met een ongelofelijk te kort aan kamers, waardoor deze maatregelen getroffen dienen te worden. Er zijn zo'n 30.000 hotelkamers in Qatar, maar ze zijn van plan 100.000'en toeristen te ontvangen. Dat rijmt niet samen, al helemaal niet als je weet dat 80% van de hotelkamers al bezet zijn door gasten van de FIFA. Dat zou nog zo'n 6.000 kamers overlaten voor tonnen aan mensen.

Oplossingen

Daarom is de tent 1 van de oplossingen die Qatar wil realiseren om alsnog veel mensen naar het land toe te trekken. Daarbij is Qatar ook bezig om verschillende cruiseschepen te laten aanmeren voor die weken dat het WK is, zodat toeristen daar in kunnen overnachten. Ook praten zij met de Franse franchise Accor, dat veel hotels en appartementen in Qatar bezit. De inwoners van Qatar worden dan ook vriendelijk verzocht om delen van hun huis vrij te stellen voor supporters.

De prijzen

Maar, goedkoop is de onderneming niet. Een appartement ver buiten de stad gaat net zo makkelijk voor dik 300 euro per nacht over de toonbank. En in zo'n cruiseschip betaal je ook de volle mep: 1600 euro per nacht.