Technisch directeur Tim Gilissen én voorzitter Hans Bredewoud per direct weg bij Heracles Almelo
i

GettyImages

Technisch directeur Tim Gilissen én voorzitter Hans Bredewoud per direct weg bij Heracles Almelo

Rick Kraaijeveld • 00:15, 24-05-2022 / Laatste Update: 16:00, 08-01-2024

De leegloop is van start gegaan bij Heracles Almelo: Tim Gilissen, de technisch directeur bij Heracles Almelo én voorzitter Hans Bredewoud vertrekken per direct bij de gedegradeerde club. Deze keuze is gemaakt in goed overleg met het bestuur. Sinds 2019 zat Tim Gilissen in de directe van de club. Bredewoud was sinds 2017 voorzitter van de club.

Het gedegradeerde Heracles Almelo brengt maandagavond een bericht uit waarin het vermeldt dat technisch directeur Tim Gilissen per direct weggaat bij de club. Gilissen laat in het bericht weten dat "Na de recente degradatie zijn het bestuur en ik samen tot de conclusie gekomen de weg vrij te maken voor een spoedige terugkeer van de club in de Eredivisie." In het bijzonder wilde hij Rob Toussaint, de algemeen directeur, bedanken voor het gestelde vertrouwen.

Hans Bredewoud

Bredewoud was al vanaf 2007 werkzaam bij Heracles. In 2007 kwam hij als penningmeester bij de club, en vanaf 2017 was hij de voorzitter van de club uit Almelo. " ‘Alle jaren heb ik me met ziel en zaligheid voor onze club ingezet. Het afgelopen seizoen kenmerkte zich door uitersten en tegenstellingen. Met z’n allen hebben we er alles aan gedaan om de club te behoeden voor degradatie. Tot onze spijt is dat helaas niet gelukt", zo blikt hij terug op afgelopen tijd.

Degradatie Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft een dramatisch einde van de competitie gehad. In speelronde 31 stonden ze nog goed ervoor, maar in de laatste 3 wedstrijden ging het helemaal mis. Op de laatste speeldag verloor het van Sparta Rotterdam. Fortuna Sittard en Willem II wonnen ook waardoor Heracles veroordeeld was tot de play-offs. Daarin verloor het van Excelsior met 3-0 en 3-1, waardoor degradatie een feit was voor het eerst in 17 jaar.