'Terminaal zieke supporter moest stadion verlaten door rellende Vitesse-supporters'
Supporters van Vitesse tegen Feyenoord / Pro Shots

'Terminaal zieke supporter moest stadion verlaten door rellende Vitesse-supporters'

17:37, 21-01-2024 / Laatste Update: 13:55, 22-01-2024

Een terminaal zieke supporter van Vitesse, die dankzij Stichting Ambulancewens aanwezig was bij de wedstrijd tegen Feyenoord, heeft het stadion moeten verlaten toen er thuissupporters het veld opkwamen.

Het was de laatste wedstrijd in het stadion voor de zieke supporter. Dat meldt Dennis van Eersel van RTV Rijnmond op X. Jeroen Kapteijns van De Telegraaf verduidelijkt dat de supporter uit voorzorg uit het stadion werd gehaald.

Rellende supporters

In de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd kwamen er opeens zo'n dertig supporters van Vitesse het veld opgestormd. Zij werden vrijwel direct weer teruggedrongen door de beveiliging en wat spelers van Vitesse, terwijl de spelers van Feyenoord de catacomben instormden. Het is nog niet duidelijk wat de Vitesse-supporters ertoe dreef om het veld te bestormen.

Deze straf staat de relschoppers van Vitesse te wachten

22 januari 2024, 13:51

De relschoppers die zondag bij Vitesse-Feyenoord over de boarding sprongen en langs het veld ruzie zochten, kunnen een flinke straf verwachten. Als Vitesse de daders vindt en de namen doorgeeft aan de KNVB, dan komen ze voorlopig geen enkel Nederlands stadion meer binnen.

Uitslag

Feyenoord won het duel in Arnhem met 2-1. Ondrej Lingr maakte - even voordat de supporters het veld opkwamen - de bevrijdende treffer namens de Rotterdammers. Het duel duurde extra lang vanwege de rellende supporters en een ernstige hoofdblessure van Vitesse-speler Andy Visser.