Deze straf staat de relschoppers van Vitesse te wachten
'Fans' van Vitesse bestormen het veld langs de zijlijn tijdens Vitesse-Feyenoord. ©ANP

Deze straf staat de relschoppers van Vitesse te wachten

13:51, 22-01-2024 / Laatste Update: 13:52, 22-01-2024

De relschoppers die zondag bij Vitesse-Feyenoord over de boarding sprongen en langs het veld ruzie zochten, kunnen een flinke straf verwachten. Als Vitesse de daders vindt en de namen doorgeeft aan de KNVB, dan komen ze voorlopig geen enkel Nederlands stadion meer binnen.

De club uit Arnhem is momenteel druk bezig met het vinden van de relschoppers die zondagmiddag tegen het einde van de wedstrijd Vitesse - Feyenoord voor dreigende situaties zorgden rond de dug-outs en de tribunes daaromheen. 

Duel lag twintig minuten stil

Spelers van Feyenoord werden gesommeerd naar binnen te gaan en een paar Vitesse-spelers probeerden de situatie te deëscalleren. Zo snel als ze het veld op kwamen, zo snel renden ze ook weer terug naar hun plekken op de tribune. De wedstrijd werd twintig minuten stilgelegd en werd daarna uitgespeeld. Feyenoord won met 2-1 in Arnhem.

Volgens een woordvoerder van de KNVB krijgen alle relschoppers een landelijk stadionverbod voor vijf jaar en een geldboete van 450 euro. Voor die boete moeten de daders wel ouder zijn dan achttien jaar. Als blijkt dat ze vaker dergelijke overtredingen hebben begaan, dan komen ze in Nederland in ieder geval nooit meer een stadion binnen.

Levenslang stadionverbod

"Bij een derde overtreding volgt een levenslang stadionverbod”, zegt een woordvoerder van de KNVB tegen het Algemeen Dagblad. “Het is duidelijk dat wat er in Arnhem is gebeurd, niet kan.”