Matthijs de Ligt Bayern München
Matthijs de Ligt was woensdag alweer aanwezig op de training © Getty Images
i

Matthijs de Ligt op de training van Bayern München

Thomas Tuchel over blessure Matthijs de Ligt: 'Hopen dat hij zondag kan spelen'

21:38, 17-01-2024

De blessure van Matthijs de Ligt die hij begin deze week op liep op trainingskamp in Portugal lijkt mee te vallen. Dat is wat Bayern-trainer Thomas Tuchel heeft gezegd tegen de Duitse tak van Sky. Hij kan wellicht zondag alweer spelen voor de Duitse Rekordmeister.

Matthijs de Ligt stond woensdag alweer op het trainingsveld, nadat er dinsdag een blessure bij hem geconstateerd werd. Deze lijkt dus mee te vallen voor de 24-jarige Nederlander. Tuchel zei tegen Sky over de blessure dat De Ligt "geluk had met de tegenslag." Verwacht wordt dat hij zondag weer kan spelen. "We hopen dat hij vrijdag kan mee trainen en zondag spelen."

Blessures

De Ligt wordt al een tijdje geteisterd door blessures. In de eerste seizoenshelft speelde hij maar negen wedstrijden vanwege blessures. Hij was net hersteld van een knieblessure toen de blessure in Portugal op kwam dagen. Het zit hem behoorlijk tegen in de strijd om een basisplaats bij Bayern, waar hij concurreert met Dayot Upamecano en Kim Min-jae. 

Bayern München speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen, drie dagen later nemen zij het op tegen Union Berlin.