🎥 | Titelstrijd in Italië blijft ongekend spannend: AC Milan neemt koppositie weer over van Inter
i

GettyImages

🎥 | Titelstrijd in Italië blijft ongekend spannend: AC Milan neemt koppositie weer over van Inter

Rick Kraaijeveld • 00:59, 16-04-2022 / Laatste Update: 02:17, 12-12-2023

AC Milan heeft de spanning erin gehouden in de jacht op het kampioenschap van de Serie A. Nadat stadsgenoot Inter eerder op de vrijdagavond met 1-3 won van Spezia, moesten de Rossoneri ook weer aan de bak. Na een goal van Rafael Leão kwam Milan niet meer in de problemen, waarmee de eindstand 1-0 bleef.

Het doel van AC Milan was vanaf het begin duidelijk: zo snel mogelijk scoren. Dit lukte na 12 minuten. Pierre Kalulu gaf een ontzettend mooie voorzet op Leão. De Portugees maakte koelbloedig af en zette AC Milan op voorsprong. Vanaf dat moment begonnen de mannen van Stefano Pioli gas terug te nemen.

Schrik vlak voor rust

De hele 1e helft kwamen ze niet meer in de problemen, tot de blessuretijd van de 1e helft begon. In die extra tijd gooide Milan Badelj de bal nog even de 16 van Milan in. Pablo Galdames nam mooi aan en draaide richting goal. Hij krulde de bal richting de lange hoek, maar kreeg te weinig curve aan de bal.

Scoren, verdedigen, vasthouden

Deze bovenste 3 woorden lijken het devies voor AC Milan dit seizoen. De club heeft al sinds 25 februari geen tegendoelpunt geïncasseerd. AC Milan komt dus vaak niet in de problemen, dit was ook niet het geval bij Genoa. Milan vond het wel goed zo. Ook in de 2e helft bleef het spelbeeld zoals in de 1e. Voor de 70.000 man in het stadion zou het een worst wezen op welke manier Rossoneri de wedstrijd zou winnen, de sfeer was gedurende de hele wedstrijd zeer goed.

In de 57e minuut was er nog een kans voor Olivier Giroud, maar die wilde hij met teveel acrobatiek benutten. Vlak voor tijd scoorde Junior Messias nog de 2-0. Nadat zijn 1e poging werd gestopt door een fantastische Salvatore Sirigu, ramde hij de rebound keihard in het dak van het doel.

Coppa Italia

Zo bleef het bij de goal van Leão en de late deksel op de neus van Junior Messias en mag AC Milan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen stadsgenoot, rivaal en concurrent voor de Scudetto: Inter. In het 2e deel van het tweeluik van de halve finale Coppa Italia ontvangt AC Milan de andere club uit Milaan. De heenwedstrijd eindigde in 0-0.

Check hier de goals van AC Milan tegen Genoa:

(tekst gaat verder onder de video's)

Resterende programma top-3

Het lijkt erop dat de Rossoneri nog het zwaarste programma voor de boeg heeft. Met wedstrijden tegen Lazio, Fiorentina en Atalanta, treffen zij absoluut geen kleine clubjes. Inter en Napoli hebben een ietwat makkelijker resterend programma. Met maar 3 punten tussen de drie ploegen beloofd het een spannende apotheose te worden in de Serie A. 3 clubs, 2 steden: op jacht naar de Scudetto.

AC Milan: Lazio (U), Fiorentina (T), Hellas Verona (U), Atalanta (T), Sassuolo (U).

Inter Milan: AS Roma (T), Bologna (U), Udinese (T), Empoli (T), Cagliari (U), Sampdoria (T).

Napoli: AS Roma (T), Empoli (U), Sassuolo (T), Torino (U), Genoa (T), Spezia (U).