Titelverdediger Senegal begint perfect aan de Afrika Cup
Spelers van Senegal vieren de goal van Lamine Camara tegen Gambia in het openingsduel van de titelverdediger op de Afrika Cup. ©AP

17:33, 15-01-2024 / Laatste Update: 17:44, 15-01-2024

Senegal is perfect begonnen aan de Afrika Cup. De titelverdediger van 2021 (gespeeld in 2022 door corona-uitstel) won maandagmiddag met 3-0 van Gambia.

Senegal-Gambia was de openingswedstrijd in Groep C, met verder Kameroen en Guinee. Senegal begon ijzersterk aan het toernooi en had binnen vijf minuten de eerste goal er al in liggen. Pape Gueye van de Franse topclub Olympique Marseille maakte de openingstreffer.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Gambia ook nog eens met tien man te staan, na een rode kaart voor middenvelder Ebou Adams. Vervolgens was het een koud kunstje voor Senegal om de wedstrijd in het slot te gooien.

Via twee goals van Lamine Camara in de tweede helft werd het uiteindelijk 3-0 voor Senegal. De middenvelder van Metz in Frankrijk werd daarmee man of the match en zette Senegal voorlopig aan kop in Groep C.

Feyenoorder Yankuba Minteh

Bij Gambia speelde Feyenoord-speler Yankuba Minteh 82 minuten mee voordat hij werd gewisseld. Minteh wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United.

Maandagavond om 18:00 uur spelen Kameroen en Guinee nog tegen elkaar in de andere wedstrijd van Groep C. Manchester United-keeper André Onana had problemen met zijn privevliegtuig en is er dus niet bij.