Tottenham Hotspur presenteert 4e coach sinds Pochettino: Antonio Conte terug in Engeland
i

AP

Tottenham Hotspur presenteert 4e coach sinds Pochettino: Antonio Conte terug in Engeland

Martijn Baars • 14:21, 02-11-2021 / Laatste Update: 19:54, 08-01-2024

Eigenlijk had directeur Fabio Paratici hem afgelopen zomer al willen strikken, maar nu is het alsnog zover: Antonio Conte is de nieuwe coach van Tottenham Hotspur. De 52-jarige Italiaan is de opvolger van Nuno Espírito Santo.

Conte tekent een contract tot medio 2023 bij Tottenham Hotspur, dat dit seizoen al na 17 officiële wedstrijden afscheid nam van Nuno. De Portugees verloor het afgelopen weekend met 0-3 van Manchester United en moest direct zijn biezen pakken met de 9e plek in de Premier League. 

4e coach sinds Pochettino

Met Conte hoopt Tottenham, dat donderdag in de Conference League tegen Vitesse speelt, de weg omhoog in te zetten. De Italiaan is alweer de 4e coach bij Tottenham sinds het vertrek van Mauricio Pochettino in 2019. De Argentijn was ruim 5 seizoenen coach bij Spurs. Sinds november 2019 waren José Mourinho, Ryan Mason (interim) en Nuno vervolgens eindverantwoordelijk in Londen. 

Succescoach

Met zijn dienstverband bij Tottenham Hotspur keert Conte terug in de competitie waar hij tussen 2016 en 2018 ook al coach was. Met Chelsea werd hij kampioen in het seizoen 2016/2017, waarna het seizoen daarna de FA Cup werd gewonnen. Voor die tijd was Conte coach van onder meer Juventus en het Italiaanse elftal. Dit seizoen was hij werkloos nadat hij na 2 jaar besloot te vertrekken bij Internazionale, waarmee hij vorig seizoen de hegemonie van Juventus verbrak in de Serie A.