Tottenham Hotspur wint van Manchester City door recordbrekende goal van Kane
i

Getty Images

Tottenham Hotspur wint van Manchester City door recordbrekende goal van Kane

Rick Kraaijeveld • 20:25, 05-02-2023 / Laatste Update: 03:55, 12-12-2023

Tottenham Hotspur heeft in eigen huis gewonnen van Manchester City. Een goal van Harry Kane in de 1e helft maakte het verschil tussen beide teams. Zeker in de 2e helft was City vaker in de aanval, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Kane had zelfs de grootste kans in de 2e helft maar stuitte op Ederson.

Kane was de man van de wedstrijd. In de 15e minuut scoorde hij namens Tottenham, het betekende voor hem zijn 200e Premier League-goal ooit en zijn 267e goal voor Spurs. Daarmee is hij record topscorer van de club. Hij werd in stelling gebracht door Pierre Hojbjerg, waarna hij de bal alleen nog langs Ederson moest knallen.

De Bruyne

Kevin de Bruyne begon op de bank bij City en dat was te zien ook. City had moeite met kansen creëren en kon amper Erling Haaland vinden. Toen De Bruyne er in de 2e helft bij kwam, veranderde de hele dynamiek en leverde dat aardig wat kansen op.

Ondanks een rode kaart in de slotfase was het niet goed genoeg. Helaas voor de Citizens mocht het niet baten en moest het voor de rode kaart zelfs hopen dat de achterstand niet groter werd. Dat gebeurde niet, net als dat Arnaut Danjuma geen minuten kreeg.

Ranglijst

Daarmee loopt Pep Guardiola het risico dat zijn ploeg nog verder achter komt te staan ten opzichte van Arsenal. Het verschil is nu 5 punten maar Arsenal heeft nog een wedstrijd extra te spelen. Tottenham zet zich wat sterker neer op een Europese plek, op plek 5. Maar nummer 6 Brighton heeft 5 punten minder en nog 2 wedstrijden in te halen.