Tottenham Hotspur zet trainer paar dagen voor duel met Vitesse op straat
i

Action Images via Reuters

Tottenham Hotspur zet trainer paar dagen voor duel met Vitesse op straat

Sjors Tanis • 12:02, 01-11-2021 / Laatste Update: 16:59, 13-12-2023

Tottenham Hotspur heeft maandagochtend trainer Nuno Espírito Santo ontslagen. De 47-jarige Portugees was pas sinds dit seizoen coach van de Spurs. De club staat na 10 speelrondes in de middenmoot van de Premier League.

Donderdag speelt Tottenham in de groepsfase van de Conference League tegen Vitesse. Anderhalve week geleden verloren de Spurs met 1-0 bij de Arnhemmers.

Succes bij Wolves

Santo was tussen 2017 en 2021 trainer van Wolverhampton Wanderers. Bij die Premier League-club kende hij een sterke periode. Bij de Spurs verliep het 1e seizoen dus moeizaam. De wegen van Santo en Spurs scheiden nu.

"Ik weet hoezeer Nuno en zijn assistenten wilden slagen en het spijt me dat we deze beslissing hebben moeten nemen", schreef directeur voetbal Fabio Paratici in een verklaring op de website van de club. "Nuno is een gentleman en zal altijd welkom zijn. We wensen hem en zijn assistenten veel succes."

Wie wordt opvolger?

Antonio Conte lijkt de grote favoriet om Santo op te volgen als trainer van de Londense club. De Italiaan vertrok deze zomer bij Inter nadat hij de club uit Milaan na jaren zonder kampioenschap weer naar de titel had geleid in de Serie A.