Tottenham-trainer Antonio Conte praat zichzelf richting ontslag: 'Gewend niks te winnen'

Marcel Roes • 23:45, 18-03-2023 / Laatste Update: 06:09, 12-12-2023

Antonio Conte is trainer van Tottenham Hotspur, maar als je de Italiaan zaterdag hoorde praten, heeft het er alles van weg dat hij die job snel wil verlaten. Na het gelijkspel tegen Southampton (3-3) kraakte hij de hele club keihard af.

De Londense club stond met 1-3 voor, toch werden dus 2 punten verspild. Spurs staat 4e in de Premier League, maar heeft meer duels gespeeld dan enkele achtervolgers en dreigt buiten de zone te vallen die recht geeft op Champions League-tickets.

"Ik zie heel veel egoïsten, ik zie geen team", zei Conte, die er toch echt zelf verantwoordelijk voor is dat hij wel een team ziet. "Ik zie 11 spelers die voor zichzelf spelen, een veld op gaan en totaal geen ziel en zaligheid in de wedstrijd stoppen".

Niets winnen

Zijn praatje werd alsmaar pijnlijker. "Ze zijn er gewoon gewend aan geraakt om niets te winnen. Ze willen niet voor iets belangrijks spelen, ze willen niet onder druk spelen, ze willen geen stress krijgen. Dat is het verhaal van Tottenham."

En inderdaad: dit is een club die wel meedraait in de (sub)top, maar nooit prijzen pakt.

"De eigenaar Joe Lewis is hier 20 jaar en ze hebben nooit wat gewonnen? Hoe komt dat? Je riskeert de fout te maken door naar de manager te wijzen, maar ik weet hoe het is om te winnen en om van grote tegenstanders te winnen."

Contract

Contes contract loopt na dit seizoen af. Maar het zou weleens eerder afgelopen kunnen zijn voor hem...