Tottenham wil dader vinden van racistische uitingen richting Son Heung-Min
i

Getty Images

Tottenham wil dader vinden van racistische uitingen richting Son Heung-Min

Rick Kraaijeveld • 14:40, 07-05-2023 / Laatste Update: 07:00, 12-12-2023

Tottenham Hotspur heeft een zoektocht ingezet naar de dader van racistische uitingen richting Son Heug-Min, de Zuid-Koreaanse voetballer. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Crystal Palace. "We doen alles eraan om ervoor te zorgen dat deze persoon de strengst mogelijke straf krijgt", schreef de club.

"Wij zijn op de hoogte van een beschuldiging van racistisch gedrag tegen Son tijdens de wedstrijd van zaterdag", schreef Spurs op de website van de club. "Elke vorm van discriminatie is verwerpelijk en hoort niet thuis in de maatschappij, in onze sport en bij on ze club." Het zou gaan om een beledigend gebaar richting de aanvaller.

Straffen

Tottenham won het duel met 1-0 dankzij een goal van Harry Kane. Maar toch blijft dit een smet op de wedstrijd. De club werkt dan ook samen met de politie én Crystal Palace om de dader te vinden.

Op social-media zijn verschillende beelden van het incident te vinden. Spurs hoopt dus op een grote straf: "Net zoals eerder dit seizoen het geval was toen Son het slachtoffer werd van soortgelijke racistische beledigingen bij Chelsea", staat in het statement.