Trainer en aanvoerder Feyenoord duidelijk na puntenverlies: ‘We doen ons dit zelf aan’
i

Pro Shots

Trainer en aanvoerder Feyenoord duidelijk na puntenverlies: ‘We doen ons dit zelf aan’

Sjors Tanis • 21:15, 16-10-2021 / Laatste Update: 20:53, 13-12-2023

"Het was te gemakzuchtig”, zei Jens Toornstra bij ESPN na het 2-2 gelijkspel van Feyenoord tegen RKC Waalwijk. De aanvoerder van de Rotterdammers tekende zelf voor de 1-0, maar daarna werd het spel alleen maar minder. "We komen na een half uur op een 1-0 voorsprong en het kwartier daarna is het veel te gemakzuchtig", aldus Toornstra

"We maken het onszelf heel lastig. Verdedigend was het slap en dan ga je met 1-2 rusten. Dan moet je in de 2e helft. We kregen wel kansen, maar op de een of andere manier ging hij er niet in.”

Trainer Slot: 'Lukte niet'

"Het ligt aan meerdere dingen", vertelde Feyenoord-trainer Arne Slot. "We vergeten kansen te benutten in de openingsfase en RKC heeft genoeg aan een paar kansen genoeg. We zijn de hele wedstrijd beter geweest en hebben 25 keer op goal geschoten. De tegenstander had een veel hoger rendement. We doen ons dit zelf aan.”

"We kunnen de ploeg verwijten dat het minder energiek was dan normaal. Na de 1-0 gingen we echt een versnelling omlaag. Na de gelijkmaker kregen we nog wel kansen, maar het lukte vandaag niet. Kansen missen hoort bij voetbal, maar onze tegenstanders doen dat de laatste weken een stuk minder.”