Trainer FC Dordrecht woest op scheidsrechter Joey Kooij: 'Heb hem aangeraden om te stoppen'

Martijn Baars • 09:26, 12-02-2022 / Laatste Update: 05:39, 12-12-2023

FC Dordrecht leek vrijdagavond lange tijd op weg naar een stunt op bezoek bij De Graafschap, maar door een makkelijk gegeven strafschop diep in blessuretijd maakten De Superboeren toch nog gelijk en eindigde het Keuken Kampioen Divisie-duel in 2-2. FC Dordrecht-trainer Michele Santoni was na afloop totaal niet te spreken over de scheidsrechter van dienst, Joey Kooij.

Diep in blessuretijd gaf Danny Verbeek een voorzet op de meegekomen Ted van de Pavert, die licht werd gehinderd door Dordrecht-verdediger Ruggero Mannes. Van opzet of een overtreding was totaal geen sprake, maar voor scheidsrechter Kooij was het reden genoeg om naar de stip te wijzen. Sam Hendriks liet het buitenkansje niet onbenut en tekende in de 6e minuut van de blessuretijd voor de 2-2, uiteindelijk ook de eindstand.

'Hem aangeraden om te stoppen'

Na het laatste fluitsignaal zocht Dordrecht-trainer Santoni direct de scheidsrechter op om flink te klagen. "Hij heeft eerder een wedstrijd gefloten bij Almere City (de oude ploeg van Santoni, red) en ik ken hem 'vanuit’ Frank de Boer. Ik vind het een hele matige scheidsrechter", doelt Santoni op Kooij. "Ik hoorde van de KNVB dat het een potentiële internationale topscheidsrechter zou moeten zijn, maar ik heb hem aangeraden om te stoppen en te gaan padellen.”

'KNVB: leidt de scheidsrechters beter op'

Door het gelijkspel blijft FC Dordrecht onderin de KKD staan. De club blijft steken op 22 punten uit 26 duels, slechts 1 meer dan Helmond Sport (19de) en 2 meer dan hekkensluiter Almere City. "De wedstrijd moet bepaald worden door de spelers. Als De Graafschap 3-0 maakt in de eerste helft had ik ermee kunnen leven, maar nu weet ik dat we harder moeten werken. Hier hebben wij niks aan", zegt Santoni. "Ik kan moeilijk tegen de KNVB zeggen dat ze de scheidsrechters beter op moeten leiden.”