Trainer Sampaoli ontslagen bij Flamengo: 39 verschillende opstellingen in 39 duels
i

AFP

Trainer Sampaoli ontslagen bij Flamengo: 39 verschillende opstellingen in 39 duels

Martijn Baars • 12:02, 29-09-2023 / Laatste Update: 04:19, 05-01-2024

Iets meer dan 5 maanden na zijn aanstelling is Jorge Sampaoli alweer ontslagen bij Flamengo. Het uitblijven van resultaten bij de Braziliaanse topclub werd de Argentijn fataal. Hij had nog een contract tot het einde van 2024. Braziliaanse media melden dat oud-bondscoach Tite een van de voornaamste kandidaten is om Sampaoli op te volgen.

Het ontslag van Sampaoli komt 4 dagen nadat zijn ploeg er niet in slaagde de Braziliaanse bekerwinst te herhalen. De club uit Rio de Janeiro kwam in een dubbele ontmoeting met São Paulo niet verder dan een 1-1 gelijkspel, afgelopen zondag in São Paulo, en een 1-0-nederlaag een week eerder in het eigen Maracanã in Rio.

Verrassing in Copa Libertadores

Enkele weken geleden werd Flamengo al uitgeschakeld in de achtste finales van de Copa Libertadores, de belangrijkste beker van Zuid-Amerika, die Flamengo vorig jaar nog wist te winnen. Het modale Olimpia uit Paraguay verraste de bekerhouder en won thuis met 3-1 na een 1-0-nederlaag in het eerste duel.

Titel uit zicht

Ook de landstitel is ver uit het zicht. Met nog 14 speelronden te gaan is Flamengo onder de voormalige coach van het Argentijnse elftal, Chili, Olympique Marseille en Sevilla afgegleden naar de 7e plaats op de ranglijst, met 11 punten achterstand op koploper en stadgenoot Botafogo.

39 verschillende opstellingen

Sampaoli tekende half april een contract tot het einde van volgend jaar. Sindsdien leidde hij Flamengo in 39 wedstrijden, waarin hij 39 verschillende opstellingen formeerde. Hij kwam tot 20 zeges, 8 nederlagen en 11 gelijke spelen. Flamengo moet hem een afkoopsom betalen van omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro.