Trainer van Anwar El Ghazi eens met besluit van de club: 'Ik denk dat we juist gehandeld hebben'
i

Getty Images

Trainer van Anwar El Ghazi eens met besluit van de club: 'Ik denk dat we juist gehandeld hebben'

Rick Kraaijeveld • 19:37, 19-10-2023 / Laatste Update: 18:50, 04-01-2024

De trainer van Mainz, Bo Svensson, is het eens met het besluit van de club om de pas aangetrokken Anwar El Ghazi op non-actief te zetten. Dit deed de ploeg nadat hij zich volgens de club 'onaanvaardbaar' had uitgesproken over het conflict tussen Israël en Hamas. De trainer gaf wel aan dat het niet een ideale situatie is. "Maar het is wat het is."

Mainz doet het niet goed in de Bundesliga en hoopte met El Ghazi wat extra kracht voorin te hebben in de verder vrij dunne selectie van de club. El Ghazi was geen basisspeler maar recent nog wel belangrijk. Toen de oorlog tussen Israël en Hamas uitbrak, liet de buitenspeler zich uit over de situatie en sprak zijn steun uit richting Palestina, dat vond de club buitensporig.

Krappe selectie

Dat zorgde natuurlijk voor extra kopzorgen bij trainer Svensson, dat geeft hij ook toe. "Maar we zijn professionals en moeten ons werk uitvoeren", zei hij. Over de actie van de club zei hij: "Ik sta achter het besluit. Ik denk dat het juist is dat we op deze manier gehandeld hebben." Hoe lang El Ghazi op non-actief zal staan is onduidelijk.

In Duitsland is de steun richting Palestina sowieso een ding want Noussair Mazraoui kreeg ook kritiek uit alle hoeken omdat hij zijn mening gaf. Hij zou volgens Duitse media momenteel ook niet op de trainingsvelden van Bayern München staan.