Tranen bij Sherida Spitse na unieke prestatie Ajax: 'Alles komt eruit. Dit is bizar, dit is fantastisch'
Sherida Spitse van Ajax juicht na het halen van de kwartfinales van de Champions League. ©ANP

Tranen bij Sherida Spitse na unieke prestatie Ajax: 'Alles komt eruit. Dit is bizar, dit is fantastisch'

07:08, 31-01-2024 / Laatste Update: 10:06, 31-01-2024

Sherida Spitse (33) was ongelooflijk trots op zichzelf en haar teamgenoten. De Ajax-captain zag haar ploeg als eerste Nederlandse club ooit de kwartfinale van de Champions League halen na een zege op AS Roma.

"Dit is bizar, dit is mooi, dit is fantastisch", zei Spitse in tranen bij ESPN na afloop van de wedstrijd. "Misschien word ik ook wat ouder", zei ze met een glimlach. "Alles komt eruit. Dit is mijn emotie. Hier moeten we van genieten, want dit is mooi. Ook hoe we het doen. Ik ben enorm trots op ons elftal en iedereen daaromheen. Je moet nooit andere mensen vergeten."

De voetbalsters van Ajax zaten voorafgaand in de poule des doods en er werd ze weinig kans gegeven. Maar ze verzamelden zeven punten en mochten alleen niet verliezen van AS Roma in de laatste wedstrijd. Ze kregen het moeilijk, want Ajax kwam 1-0 achter in eigen huis. Maar door onder andere een goal van Spitse in de 85e minuut, draaide Ajax de wedstrijd om en staat ze in de kwartfinales.

'Ik kan bijna de moeder zijn'

De 33-jarige Spitse is één van de weinige routiniers in de ploeg van de Amsterdammers. Toch geniet ze van haar teamgenoten. "Ze zijn leergierig en willen luisteren en beter worden. Ik kan bijna de moeder zijn van sommigen. Ik probeer bij te brengen wat ik bij kan brengen. Mijn winnaarsmentaliteit, mijn passie voor voetbal."