Ajax Vrouwen bereiken historische kwartfinale van Champions League na zege op AS Roma
Ajax Vrouwen / ANP

22:54, 30-01-2024 / Laatste Update: 08:25, 31-01-2024

De Ajax Vrouwen gaan naar de kwartfinale van de Champions League. In de Johan Cruijff Arena werd het 2-1 tegen AS Roma, waardoor Ajax doorgaat. Historisch, aangezien de Amsterdammers in een poule des doods zaten met ook nog Bayern München en Paris Saint-Germain.

Ajax zou bij een zege sowieso overwinteren in de Champions League en bij het gelijkspel was het afhankelijk van Bayern München. De Duitsers zouden moeten verliezen of gelijkspelen en dan zou Ajax - met een gelijkspel tegen Roma - tweede worden.

Op slag van rust was daar dan die gelijkmaker. Tiny Hoekstra zorgde voor de 1-1, wat Ajax in ieder geval naar de derde plek schoot. Niet dat de Amsterdamse formatie daar iets aan heeft, maar toch.

Virtueel twee minuten 'door'

Na de thee kwam er even goed nieuws uit München. PSG was in de 73e minuut op gelijke hoogte gekomen, wat Ajax weer naar de tweede plek hielp. Maar in de 75e minuut kwam Bayern ook weer op voorsprong. Dat maakte uiteindelijk niet uit.

Knock-outfase Champions League

In de 84e minuut was het Sherida Spitse die een corner nam, die erin ging via een Roma-been. De bevrijdende 2-1 voor Ajax, waar de Amsterdammers al lang tegenaan zaten te hikken. Door het doelpunt stegen de Ajax Vrouwen van de derde naar de eerste plek. Op naar de kwartfinale van de Champions League.

Uiteindelijk werd het ook nog 2-2 bij Bayern - PSG.