Transfer Memphis naar FC Barcelona waarschijnlijk voor dit weekend al officieel
i

Pim Ras Fotografie

Transfer Memphis naar FC Barcelona waarschijnlijk voor dit weekend al officieel

Martijn Baars • 12:17, 15-06-2021 / Laatste Update: 04:36, 06-01-2024

De Barcelona-transfer van Memphis Depay is zo goed als rond en wordt snel officieel. Dat melden meerdere grote Spaanse sportkranten dinsdagochtend.

De transfervrije overstap van de Oranje-vedette naar de Catalaanse ploeg van trainer Ronald Koeman en middenvelder Frenkie de Jong hangt al lang in de lucht. De officiële bekendmaking lijkt nu echter écht aanstaande, zo weten verschillende media. Memphis (wiens contract bij Olympique Lyon deze zomer afloopt) mag zich spoedig speler van Barça noemen.

Komend weekend

Dat meldt bijvoorbeeld Mundo Deportivo. 'De Nederlander wacht rustig af tot het nieuws officieel bekend wordt gemaakt. Koeman heeft al geen enkele twijfel meer, terwijl Barça en het kamp-Memphis momenteel de laatste details bespreken", zo schrijft de krant. 'Beide partijen hebben alle documenten in behandeling. Mogelijk volgt het verlossende bericht nog vóór komend weekend.”

Hogere aanbieding

Ook Marca heeft geen twijfels meer. 'Barcelona poetst de laatste hobbels weg rondom de komst van de Nederlander, die namens Oranje indruk maakte tegen Oekraïne. De club denkt trouwens niet dat er na zijn goede EK-wedstrijd nog een andere club is die de ex-PSV’er oppikt. Memphis heeft onofficieel al laten weten dat hij speler van Barça wil worden. Eigenlijk had de club hem voor het EK al willen presenteren, maar toen een akkoord uitbleef, heeft Barcelona de aanbieding verhoogd.”

Webshop

Eerder kwam er ook al een flinke hint over de aanstaande overstap. De officiële webshop van Barcelona meldde namelijk al dat er shirts met de naam van Memphis te koop zijn. Dat foutje werd later weggepoetst, maar desondanks lijkt het een flinke hint.