'Onaanvaardbare eisen' kosten Ihattaren transfer naar Samsunspor: Turkse club hoeft hem niet meer
i

Pro Shots

'Onaanvaardbare eisen' kosten Ihattaren transfer naar Samsunspor: Turkse club hoeft hem niet meer

Martijn Baars • 18:28, 03-08-2023 / Laatste Update: 22:43, 11-12-2023

Samsunspor heeft het contract van Mohamed Ihattaren alweer verscheurd. 2 dagen nadat de veelbesproken voetballer in Turkije aankwam om zijn transfer te voltooien, heeft de club besloten de transfer helemaal af te blazen. Reden: "Ihattaren deed extra, onaanvaardbare eisen, die niet in het getekende contract stonden", meldt Samsunspor in een verklaring op Twitter.

Officieel was Ihattaren nog niet eens speler van Samsunspor: de handtekeningen moesten nog worden gezet en het klassieke fotootje met de shirtpresentatie was nog niet gemaakt. Maar in de dagen tussen aankomst en presentatie is het volledig misgegaan. Wat de eisen zijn die Ihattaren op het laatste moment nog op tafel legde, is niet bekend. Ze zijn wel van zulke rare aard, dat Samsunspor er helemaal geen zin meer in heeft en de transfer heeft afgeblazen.

PSV, Ajax

Het is niet de eerste keer dat het, op z'n zachtst gezegd, rommelt rond Ihattaren. Na zijn doorbraakseizoen bij PSV zag toenmalig trainer Roger Schmidt het niet meer in hem zitten. Ihattaren vertoonde niet genoeg 'prof-mentaliteit'. Dat was zijn einde bij PSV. Ajax geloofde er vervolgens nog wel in en haalde de creatieve middenvelder naar Amsterdam. Onder strenge begeleiding leek Ihattaren in de voorbereiding op vorig seizoen ineens weer boven-jan. Maar nog in de zomervakantie verviel hij weer in zijn oude patronen en gaf ook Ajax de hoop op.

Juventus verscheurt contract

Ihattaren, eigendom van Juventus, moest dus terug naar Italië, maar ook daar zaten ze niet op hem te wachten. Na een verloren seizoen werd een paar weken geleden zijn contract bij Juventus ook verscheurd en leek hij dus transfervrij weer een nieuwe club te hebben gevonden in Samsunspor. Maar ook dat verhaal eindigt met een zwarte bladzijde. Is dit dan écht het einde van Ihattaren als profvoetballer?