Tv-gids: check hier alle info over AZ-West Ham op weg naar de Conference League-finale
i

Pro Shots

Tv-gids: check hier alle info over AZ-West Ham op weg naar de Conference League-finale

Rick Kraaijeveld • 11:16, 18-05-2023 / Laatste Update: 08:05, 12-12-2023

AZ ontvangt West Ham in eigen huis in de halve finale van de Conference League. Hier lees jij waar je live AZ kan volgen in de Conference League en hoe beide clubs ervoor staan.

De vorige wedstrijd: West Ham-AZ werd 2-1 voor West Ham. Maar in die wedstrijd liet AZ zien zich kranig te kunnen verweren. Tijjani Reijnders scoorde voor de Alkmaarders en blonk uit in die wedstrijd. AZ mag hopen op een overwinning in eigen huis want West Ham verloor al 12 keer in uitduels dit seizoen, een evenaring van een negatief clubrecord.

Waar kijk ik live AZ-West Ham United?

De wedstrijd AZ-West Ham United is te zien op Veronica en op ESPN 2. Bij Veronica start de voorbeschouwing om 20.25 uur. Bij ESPN al wat eerder: om 20.00 uur, maar wel gecombineerd met alle andere Europese wedstrijden: Studio Europa.

Wat is de begroting van West Ham United en die van AZ?

De begroting van West Ham United is nogal een stuk groter dan de begroting van AZ. West Ham heeft een begroting van zo'n 300 miljoen. Het budget van AZ is ongeveer 10 keer zo klein: 35 miljoen. Daarmee liggen de verhoudingen nogal scheef verdeeld bij deze wedstrijd; maar AZ heeft al laten zien dat dat niks uit hoeft te maken in de 1e wedstrijd.

Waar is de finale Conference League?

De Conference League-finale wordt gespeeld in Praag in de Fortuna Arena. De finale wordt gespeeld op woensdag 7 juni om 21.00 uur.