Tv-gids: hier zie jij de uitreiking van alle FIFA-awards
i

Getty Images

Tv-gids: hier zie jij de uitreiking van alle FIFA-awards

Rick Kraaijeveld • 11:00, 14-01-2024 / Laatste Update: 13:56, 15-01-2024

Maandag 15 januari worden in de avond de FIFA-awards uitgereikt. In totaal zijn er 9 prijzen te vergeven door de FIFA, onder andere voor beste speler, coach en natuurlijk de Puskas-award voor de mooiste goal. Lees hier waar jij de gehele ceremonie kan bekijken.

De ceremonie waar alle prijzen verdeeld zullen worden, wordt gehouden in Londen en zal starten om 20.30 uur Nederlandse tijd. Vorig jaar won Lionel Messi de prijs voor Speler van het Jaar en viel er ook iemand uit Nederland in de prijzen: Sarina Wiegman werd coach van het jaar wegens haar prestaties met het Engelse nationale team.

Waar volg je de FIFA-awards?

De uitreiking wordt gestreamd op de streamingservice van de bond: FIFA+. Het is gratis te bekijken en via de volgende link te bekijken. Zit dus klaar om 20.30 uur want dan start het hele spektakel. Erling Haaland, Kylian Mbappé en Messi strijden om de prijs voor Speler van het jaar.

Alle categorieën

Verder worden er prijzen gegeven aan de beste coaches en keepers in het mannen- en vrouwenvoetbal. Ook wordt de Puskas-award (voor het beste doelpunt), de Fair Play-award en de Fan-award uitgereikt bij dit evenement. Wiegman is wederom in de race om de prijs voor beste coach in het vrouwenvoetbal te winnen.