TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Italië in de EK-kwalificatie
De Oranje Leeuwinnen komen vrijdagavond in actie tegen Italië © Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk je naar de Oranje Leeuwinnen tegen Italië in de EK-kwalificatie

13:17, 05-04-2024 / Laatste Update: 13:17, 05-04-2024

De Oranjevrouwen beginnen vrijdagavond de kwalificatie voor het EK 2025 met een uitwedstrijd tegen Italië. Om 18:15 uur komen de Oranje Leeuwinnen in actie tijdens de eerste van de in totaal zes kwalificatiewedstrijden die op het programma staan. Hier lees je op welke zender je naar deze wedstrijd kan kijken.

Het mislopen van de Olympsche Spelen na het verlies tegen Duitsland kwam hard aan bij het Nederlands elftal. De golf aan blessures deed de vrouwen uiteindelijk de das om. Nu is het zaak om de focus te verleggen voor deelname aan het EK 2025 in Zwitserland. Met de uitwedstrijd tegen Italië op vrijdag en de thuiswedstrijd tegen Noorwegen op dinsdag kunnen de Oranje Leeuwinnen een goede slag slaan.

Op deze zender kijk je naar Italië - Nederland

De wedstrijd tussen Italië en Nederland begint vrijdag om 18:15 uur in Stadion San Vito in Cosenza. De voorbeschouwing voor de wedstrijd wordt vanaf 17:45 uur uitgezonden op NPO 3. Bovendien is het duel live te volgen via de livestream van NOS.

Drie debutanten in selectie van Oranje

Bondscoach Andries Jonker heeft 23 speelsters opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen. Gwyneth Hendriks (PSV), Nina Nijstad (PSV) en Daniëlle de Jong (FC Twente) maken voor het eerst officieel deel uit van de Oranjeselectie. "Het zijn jonge, talentvolle speelsters die het in de Eredivisie prima doen. Ze hebben alle vier al eerder meegetraind en deden dat goed, dus ik hoop dat ze dat door kunnen trekken", laat de bondscoach weten tegenover OnsOranje.

Daphne van Domselaar, Vivianne Miedema, Lieke Martens en Jackie Groenen ontbreken door blessures. Die twee laatste herstellen bij hun club in Parijs en kunnen wellicht nog aansluiten in aanloop naar het duel tegen Noorwegen als het herstel goed verloopt.