Twente-speler Gijs Smal ontkent transfer naar Feyenoord: 'Er zit een langer verhaal achter'
Gijs Smal ©Proshots

Twente-speler Gijs Smal ontkent transfer naar Feyenoord: 'Er zit een langer verhaal achter'

23:56, 09-03-2024 / Laatste Update: 23:57, 09-03-2024

Gijs Smal speelt sinds 2020 voor FC Twente en komende zomer gaat hij daar weg. Dat wilde de verdediger nog wel toegeven. Maar gaat hij naar Feyenoord? Dat is volgens de man uit De Rijp zeker geen 'done deal'.

Eerder in de week meldden diverse sportsites dat Smal komende zomer transfervrij naar de regerend landskampioen gaat. Op Instagram liet Smal dit weten: 'Geruchten blijven geruchten.' Zaterdag, na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta (2-1), gaf hij tegenover ESPN meer uitleg.

Twente-fans fluiten

Smal vindt het vervelend dat een deel van de Twente-fans hem trakteerde op gefluit. "Ik snap het ergens ook wel. Dat zoiets naar buiten komt, vond ik sowieso al raar. Er is nog niks. Ik zal liegen als ik zeg dat ik nooit contact met ze had. Ik ben transfervrij en ik ben me aan het orientëren. Ik heb ook met andere clubs contact gehad. Ze doen net alsof ik al een speler van Feyenoord ben. Dat is gewoon niet waar."

Kleine kans

Maar blijft Smal dan wel bij FC Twente? Tekent hij kortom bij, gezien zijn contract afloopt? "De kans dat ik blijf is heel erg klein, ja. Er zit een langer verhaal achter dan iedereen denkt. Maar ik wil niet zielig doen. Bij mijn wissel stonden er veel mensen voor me op om te klappen. Dat waardeer ik. Hier heb ik vier mooie jaren gehad."

Vervolgens werd hij een tikje emotioneel, en ging hij met brekende stem door. "Ik vind het prachtig dat ze me dat geven. Dat doet wat met je als mens."