'Twente wil nieuwe spits en ziet alternatief van Myron Boadu in de Premier League'
Divin Mubama namens West Ham United. © ProShots

'Twente wil nieuwe spits en ziet alternatief van Myron Boadu in de Premier League'

15:45, 30-01-2024 / Laatste Update: 15:48, 30-01-2024

FC Twente nam dinsdag officieel afscheid van Manfred Ugalde en is dus naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De naam van Myron Boadu viel hier al, maar inmiddels is ook een tweede naam naar voren gekomen. Twente zou ook interesse hebben in Divin Mubama van West Ham United.

Met Ricky van Wolfswinkel op de bank heeft Twente al een optie voor de spitspositie, maar de Tukkers willen nog een optie. Boadu van AS Monaco is daarvoor eerste keus. De oud-spits van AZ zit in het prinsdom voornamelijk op de bank en de club zou daarom mee willen werken aan een vertrek. De vraag is echter of Twente kan opboksen tegen de andere geïnteresseerde clubs. Arno Vermeulen vertelde bij Studio Voetbal dat Boadu zelf graag wil, maar dat er ook teams uit Italië en Spanje hem willen inlijven.

Divin Mubama

Mocht het niet lukken met Boadu, dan wil Twente doorschakelen naar Divin Mubama. Dat meldt The Daily Mail dinsdag. De spits van West Ham United mag op huurbasis vertrekken en daar zou Twente dus wel oren naar hebben. Het contract van Mubama loopt tot deze zomer, maar er is een optie voor nog een extra jaar. De negentienjarige Mbuma viel al meerdere keren in bij West Ham en begon een keer in de basis in de Europa League