Ultra's Inter sturen iedereen van Curva Nord af uit respect voor vermoorde leider Boiocchi
i

Getty Images

Ultra's Inter sturen iedereen van Curva Nord af uit respect voor vermoorde leider Boiocchi

Rick Kraaijeveld • 14:01, 30-10-2022 / Laatste Update: 09:27, 12-12-2023

Zaterdagavond speelde Inter een thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Aan het einde van de eerste helft besloten de Ultra's van Inter om de hele Curva Nord leeg te laten. Om hun respect te uiten naar de vermoorde oud-leider Vittorio Boiocchi, die een uur voor de wedstrijd vermoord werd in een hinderlaag voor zijn huis. Dit zorgde voor onvrede voor andere supporters op de Curva Nord, zij werden namelijk verplicht ook het stadion te verlaten, anders zouden ze klappen krijgen. Vele fans uiten hun frustraties op Twitter.

Vittorio Boiocchi was de leider van de Ultra's. Hij was 69 jaar en zat een jaar of 26 vast voor allemaal verschillende zaken. Zaterdag vlak voor de wedstrijd werd hij doodgeschoten in een hinderlaag bij zijn huis in de wijk Figino, in het westen van de stad. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed tijdens de rit ernaartoe. De Ultra's van Inter verlieten daarom het stadion aan het einde van de 1e helft.

Iedereen moet mee

Niet alleen de Ultra's zouden weg gaan, zij wilde dat de héle tribune leeg zou zijn. Daarom stuurden ze ook alle andere fans van die tribune eraf, goedschiks of kwaadschiks. Dit zorgde voor boze fans bij Inter. "Geen enkele politie of steward deed iets", klaagde een fan op Twitter. "Gister was ik op de Curva Nord. Ik werd bedreigd dat ik geslagen zou worden als ik niet weg zou gaan. voor mij werd er een man neergeslagen omdat hij wilde blijven, want daar heeft hij recht op. Ik hoop dat Inter actie onderneemt.

De club heeft nog geen reactie gegeven naar aanleiding van dit voorval zaterdagavond.