🎥​ | Vader van Kylian Mbappé scoort in afscheidsduel Eden Hazard en laat zoon 'sterven van het lachen'
i

REUTERS, screenshot

🎥​ | Vader van Kylian Mbappé scoort in afscheidsduel Eden Hazard en laat zoon 'sterven van het lachen'

Martijn Baars • 11:29, 19-10-2023 / Laatste Update: 00:43, 08-01-2024

Kylian Mbappé heeft zich prima vermaakt met de afscheidswedstrijd van Eden Hazard. Wilfried Mbappé, de vader van Kylian, deed ook mee en scoorde op aangeven van Hazard. Via sociale media liet Kylian weten ‘te zijn gestorven van het lachen’.

Nog 1 keer trok hij zijn voetbalschoenen aan. En liet Eden Hazard (32) zijn enorme talent zien. Het publiek in Calais vermaakte zich woensdagavond uitstekend. De setting had beter gekund. In the middle of nowhere, tussen de dorre velden en woonwijken van Calais. 12.000 plaatsen telt het Stade de l’Épopée, waarvan 9.000 gevuld. 8 tot 15 euro voor een kaartje, dat valt mee. En alsof de weergoden een traantje wegpinkten voor het afscheid van Hazard, regende het ook nog eens pijpenstelen. Uitgerekend hier zwaaide Hazard af.

5 goals en 1 assist

Toch liet Hazard nog 1 keer zien wat hij in huis heeft. Hij dribbelde, kapte en draaide. Charmeerde het publiek met een paar leuke hakjes. Als een kind in een speeltuin. En hij liet z’n teamgenoten scoren. 5 assists én 1 doelpunt in 1 helft. Het voetbalplezier spatte ervan af.

Papa Mbappé

En niet alleen bij Hazard, maar ook bij Mbappé. De Franse superster zag namelijk zijn vader in actie. En tot zijn grote genoegen scoorde pa Mbappé ook nog eens. De Kameroener kreeg de bal mee van Hazard, stuurde de keeper volledig het bos in met een fraaie schijnbeweging en schoot kalmpjes binnen.

'Gestorven van het lachen'

Kylian Mbappé kon het niet laten om via sociale media te reageren op de goal. Gevolgd door enkele van het lachen tranende emoticons schreef hij: ‘Ik ben gestorven van het lachen.’ Om zijn vader vervolgens in een volgende post ‘De Kameroense Ronaldo’ te noemen.