Vaessen na straf van tuchtcommissie: 'Ik sta nog steeds achter mijn mening'
i

ProShots

Vaessen na straf van tuchtcommissie: 'Ik sta nog steeds achter mijn mening'

Rick Kraaijeveld • 19:54, 18-09-2022 / Laatste Update: 00:02, 12-12-2023

Michiel Kramer en Etienne Vaessen werden na de wedstrijd RKC-SC Cambuur bevraagd over de straf die zij hebben gekregen na hun uitspraken in de media van vorige week. Ze uitten daarin kritiek naar de wedstrijdleiding. Ze lijken er niet zo mee te zitten, beide heren staan nog steeds achter wat ze zeiden. Zo vertelden zij tegen ESPN.

"Ik sta nog steeds achter mijn mening en volgens mij mag je gewoon een mening hebben in Nederland. Dat hebben Kramer en ik gedaan", zei doelman Vaessen voor de camera. "Dan is het aan de KNVB om een straf uit te delen of niet." RKC en spelersvakbond VVCS vonden het een rare straf maar RKC ging wel akkoord. Ze vroegen zich wel af of ze nog gewoon in de media mochten komen. De club bleek dus wel gewoon de spelers voor de media te willen laten verschijnen.

Geintje van Kramer

Kramer benoemde heel vaak hoe goed hij de scheidsrechter wel niet vond na de gewonnen wedstrijd tegen Cambuur. Waarmee hij elke vraag wegwuifde direct na de wedstrijd. Even later kwam hij weer voor de camera en gaf hij wel normaal commentaar: "Het is jammer van dit voorval, maar ik ga me niet ineens anders opstellen dan daarvoor."

Op de vraag of hij monddood gemaakt was reageerde hij: "Ik geef nog steeds mijn mening over dingen waarover ik mijn mening wil geven. Monddood? Nee dat gaat sowieso niet lukken. Op het moment dat dat het geval is, praat ik helemaal niet meer met de pers."