Valentijn Driessen trekt lengte Diant Ramaj in twijfel: 'Heb wel eens naast hem gestaan...'
Diant Ramaj tegen Bodø/Glimt © Getty Images

Valentijn Driessen trekt lengte Diant Ramaj in twijfel: 'Heb wel eens naast hem gestaan...'

20:52, 23-02-2024 / Laatste Update: 20:54, 23-02-2024

Valentijn Driessen heeft zo zijn twijfels over de lengte van Diant Ramaj. Volgens de journalist van De Telegraaf is de Ajax-goalie, niet 1.89 meter, maar 1.86.

Driessen zei na de wedstrijd van Ajax tegen Bodø/Glimt dat hij Ramaj eigenlijk te klein vindt voor de top. "Ik ben 1.89. Ik heb een keer naast hem gestaan en hij was kleiner dan ik", aldus Driessen in de Kick Off-podcast van De Telegraaf. De journalist denkt dat Ramaj eigenlijk 1.86 meter is, zo zou hij uit andere bronnen hebben vernomen.

Centimeters tekort

Volgens Transfermarkt.nl is de Duitse keeper toch echt 1.89 meter lang. Een verschil van drie centimeter dus. "Bij de goal kwam hij centimeters tekort in de hoek", aldus Driessen. "Alle ballen die op de lat vlogen, kwamen bijna recht op hem af. Andere keepers zouden de bal dan over het doel tikken. Er gaan bij Ramaj heel veel ballen op de lat."

Te veel rebounds

Naast te klein, geeft Ramaj ook te veel rebounds weg, vindt Driessen. "Dan kun je je ook onderscheiden. Dat was ook zo bij Edgar Davids. Die verloor vaak de bal en dan veroverde hij hem weer terug. Dan zegt iedereen: 'Geweldige speler, geweldige balveroveraar.'"