Van Dijk is opgenomen in team van het jaar 2022 van Franse krant L'Équipe

Rick Kraaijeveld • 11:02, 24-12-2022 / Laatste Update: 21:14, 11-12-2023

Het prestigieuze 'Team van het Jaar' van L'Équipe heeft 1 Nederlander in het team staan: Virgil van Dijk. De Nederlander staat daar in het centrum van de verdediging naast Josko Gvardiol, de Kroatische verdediger van RB Leipzig. Real Madrid is het best vertegenwoordigd.

Van Dijk is opgenomen in een team vol met supersterren die het dit jaar goed hebben gedaan. Op goal staat Thibaut Courtois, die enorm belangrijk is geweest voor Real Madrid, vooral in de Champions League-finale tegen Liverpool. Met voor hem dus Van Dijk en Gvardiol. Op de backposities vinden we Theo Hernández terug, de revelatie op de flank van Milan en Frankrijk. Rechtsback staat Kyle Walker, die onmisbaar is bij Manchester City.

Het 4-mans-middenveld wordt gevormd door Luka Modric en Casemiro in het centrum met daarvoor Kevin de Bruyne en Lionel Messi. De spitsen zijn 2 Fransmannen: Karim Benzema en Kylian Mbappé. Real Madrid is daarmee de hofleverancier van dit team. Met Modric, Benzema en Courtois nog in de gelederen en Casemiro speelde ook nog het grootste gedeelte van dit jaar bij de Spaanse club.