Van Gaal beweert dat leeftijden de basis waren voor weggeven rugnummers
i

Getty Images

Van Gaal beweert dat leeftijden de basis waren voor weggeven rugnummers

Rick Kraaijeveld • 13:13, 16-11-2022 / Laatste Update: 03:09, 08-01-2024

Louis van Gaal heeft op de persconferentie niets weggegeven over de basisopstelling voor de 1e wedstrijd op het WK in Qatar. Op basis van de rugnummers zou ook niets te baseren zijn, naar eigen zeggen heeft hij die "op basis van leeftijd" uitgedeeld. Of dit helemaal klopt valt over te twisten, zo gebeurde dat ook op Twitter.

De bondscoach gaf te kennen dat hij de nummers normaal individueel met de spelers bespreekt, maar dat hij dat nu zelf ingedeeld had. "Ik heb een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd", was zijn uitleg op de persconferentie. Dezelfde journalist vroeg vervolgens of dit grappig bedoeld was. "Dat is geen grapje, ik vertel nooit grapjes op de persconferentie. Ik leg uit hoe ik dat gedaan heb", zei Van Gaal.

Volgorde

Zo heeft Remko Pasveer nummer 1 gekregen maar dat hoeft dus niet te betekenen dat hij ook nummer 1 in doel wordt. "Dat heeft dus te maken met leeftijd", hoorde men Van Gaal zeggen. Bart Frouws van Voetbal International dook gelijk de statistieken in en wat bleek: alleen Pasveer en Memphis Depay hebben het juiste nummer als er gebaseerd is op leeftijd van oud naar jong. Zo deelde hij op Twitter.