Veldbestormer bij Vitesse-Sparta was 'een verdwaalde Duitser die een weddenschap had verloren'
i

Pro Shots

Veldbestormer bij Vitesse-Sparta was 'een verdwaalde Duitser die een weddenschap had verloren'

Martijn Baars • 16:09, 08-03-2022 / Laatste Update: 17:04, 08-01-2024

Vitesse heeft in een uitgebreide verklaring uitgelegd hoe de vork in de steel zit rondom het stadion en de fans. De Arnhemse club voelde zich genoodzaakt om met een statement naar buiten te komen. Aan de ene kant om uitleg te geven over de afgelopen weken, waarin hooligans van Vitesse zich meerdere keren misdroegen. Aan de andere kant om vast uit te leggen welke extra regels er zijn als Vitesse donderdag thuis tegen AS Roma speelt voor de Conference League.

De veldbestormer die het afgelopen vrijdag aan de stok kreeg met Sparta-doelman Okoye, was voor die wedstrijd nog nooit in het GelreDome geweest, schrijft Vitesse in de verklaring. 'Denk bijvoorbeeld aan de veldbestormer van vrijdag; een verdwaalde Duitser, met een verloren weddenschap. Totaal niet wetende wat voor schade hij met zijn actie zou aanrichten.'

Stadionverboden

De club spreekt inmiddels ook van een verzesvoudiging van het aantal stadionverboden sinds 1 juli 2021. 'De 50 is al een tijdje gepasseerd en het aantal loopt nog steeds op. Dit is niet iets om trots op te zijn, maar zorgt er wel voor dat de raddraaiers worden bestraft voor hun daden. Met het gevolg dat veel supporters zich veiliger en prettiger kunnen en zullen voelen.

Vuurwerkhonden

Er worden ook extra maatregelen aangekondigd voor Vitesse-AS Roma, komende donderdag in Arnhem. 'Voor het Europese duel met AS Roma van komende donderdag roept Vitesse ten eerste weer nadrukkelijk op om niet met voorwerpen te gooien en de trappen leeg te laten. Ook wordt er extra veiligheidspersoneel ingeschakeld en worden er vuurwerkhonden ingezet. Dit alles om incidenten en torenhoge geldboetes zoveel mogelijk te voorkomen en, bovenal, een omgeving te creëren waarin eenieder zich veilig en comfortabel kan voelen.'

Gestaakt

Vitesse-Sparta werd afgelopen weekend gestaakt nadat Sparta-doelman Okoye ook al bekogeld werd met een beker bier. Sparta stond op dat moment met 1-0 voor. Het is nog onbekend wat er met de rest van de wedstrijd gebeurt. Eerder ging het ook al mis tijdens wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis en uit), Tottenham Hotspur (uit) en Stade Rennais FC (uit).