Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax bij Ludogorets
i

Pro Shots

Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax bij Ludogorets

Martijn Baars • 10:14, 24-08-2023 / Laatste Update: 08:23, 12-12-2023

Ajax speelt vanavond (20:00 uur) in Bulgarije tegen Ludogorets in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League met Steven Berghuis in de basiself. Maar wat is de rest van de vermoedelijke opstelling? Het AD heeft de 11 verwachte namen op een rijtje gezet.

Jay Gorter staat gewoon op doel bij Ajax. Op linksback geeft trainer Maurice Steijn volgens het AD de voorkeur aan Owen Wijndal boven Anass Salah-Eddine. Wijndal heeft bij AZ en vorig seizoen bij Ajax wel wat Europese ervaring opgedaan. De rest van de defensie bestaat uit Jakov Medic, Jorrel Hato en Devyne Rensch. Geen plek dus meteen voor aanwinst Gaaei.

Terugkeer Berghuis

Op het middenveld spelen Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Steven Berghuis. Laatstgenoemde is in de Eredivisie 3 wedstrijden geschorst en miste zodoende dus de eerste 2 Eredivisie-wedstrijden en zit ook volgende week uit bij Fortuna nog op de tribune. Maar Europees mag hij gewoon spelen.

Aanval

De aanval van Ajax bestaat tegen Ludogorets uit: Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Mohammed Kudus. Forbs begon tegen Excelsior nog in de basis, maar met de terugkeer van Berghuis gaat Kudus naar rechtsbuiten en moet Forbs weer banken.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Ludogorets

Gorter, Wijndal, Hato, Medic, Rensch; Tahirovic, Van den Boomen, Berghuis; Bergwijn, Brobbey en Kudus.