Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax uit bij Marseille in de Europa League
i

Pro Shots

Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax uit bij Marseille in de Europa League

Martijn Baars • 13:57, 30-11-2023 / Laatste Update: 08:32, 08-01-2024

Als we de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad moeten geloven, speelt Ajax donderdagavond uit bij Marseille zonder Chuba Akpom in de basis. De Engelsman, die de laatste weken een goede indruk achterliet, zit volgens het AD 'gewoon' weer op de bank in de uitwedstrijd in Frankrijk. Hoewel de kans op overwintering in de Europa League klein is, geeft trainer John van 't Schip de voorkeur aan vastigheid in plaats van uitprobeersels.

Akpom moet het weer doen met een plekje als reserve. In de Eredivisie scoorde hij als invaller al 2 duels op rij. Zijn plek in de spits wordt overgenomen door Brian Brobbey. Hij keert terug van een lichte blessure. Om hem heen in de aanval staan Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

Puzzel in de verdediging

In de verdediging moet Van 't Schip weer puzzelen. Josip Sutalo is nog altijd niet fit en dus zet de trainer Devyne Rensch weer centraal in de defensie naast Jorrel Hato. De backs zijn Anton Gaaei en Ar'Jany Martha. Geen Borna Sosa dus op linksback, die met zijn voorzetten al voor een handvol assists gezorgd heeft.

Middenveld

Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson vormen het middenveld van Ajax. Sylvano Vos is in Amsterdam achtergebleven met een lichte blessure.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Marseille

Ramaj, Martha, Hato, Rensch, Gaaei; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Bergwijn, Brobbey en Berghuis.

Welke zender Marseille-Ajax?

Marseille-Ajax begint donderdagavond om 21:00 uur en wordt uitgezonden op deze zender.

Check hieronder de samenvatting van het heenduel in de Johan Cruijff Arena, dat in een 3-3 gelijkspel eindigde.