Vinícius Júnior barst in tranen uit na vragen over racisme: 'Vermoeiend om alleen te zijn'
Vinícius Júnior hield het niet droog na de vragen over het aanhoudende racisme aan zijn adres © Getty Images

Vinícius Júnior barst in tranen uit na vragen over racisme: 'Vermoeiend om alleen te zijn'

17:24, 25-03-2024 / Laatste Update: 17:56, 25-03-2024

Tijdens een persconferentie van Brazilië is Real Madrid-speler Vinícius Júnior ingegaan op het racisme waar hij in Spanje veelal mee te maken krijgt. Dat is de buitenspeler niet in de koude kleren gaan zitten: Vinícius barstte in tranen uit.

"Het enige wat ik wil is voetballen en dat zwarte mensen niet lijden", zo sprak een geëmotioneerde Vinícius op de persconferentie. Ook vlak voor de interlandperiode ging het weer mis: de aanvaller werd door het publiek van Osasuna racistisch bejegend en zijn club diende zelfs een klacht in tegen de scheidsrechter van dienst.

Op de persconferentie kreeg de Braziliaan een aantal vragen over de veelvoorkomende incidenten rondom hem. De voetballer had het moeilijk met het antwoorden en de emoties namen de overhand. Vinícius liet zijn tranen de vrije loop en kreeg een staande ovatie na afloop van de aanwezige pers.

Blijven vechten en ontvangen steun

"'Ik heb veel moeite gehad met alles wat mij is overkomen. Het is vermoeiend om alleen te zijn", vertelde Vini. "Ik heb zoveel klachten ingediend en niemand wordt gestraft, geen enkele club wordt gestraft. Met elke dag die voorbijgaat, vecht ik voor iedereen die dit meemaakt. Als het alleen voor mij en mijn gezin was, weet ik niet of ik door zou gaan. Maar ik werd uitgekozen om een ​​heel belangrijke zaak te verdedigen en een zaak die ik elke dag bestudeer, zodat mijn vijfjarige broertje in de nabije toekomst niet hoeft te ondergaan wat ik doormaak."

Ook nam de pas 23-jarige Braziliaan de tijd om andere spelers te bedanken voor de steun die hij ontving. "Ik wil alle spelers uit Spanje bedanken die, wanneer ze interviews geven, mij steunen en er alles aan doen om Spanje zijn denkwijze te laten veranderen. Niet alleen in Spanje, er is overal veel racisme. Ik hoop dat we er alles aan kunnen doen om racisme steeds verder terug te dringen. De spelers uit Spanje helpen me enorm en zeggen in interviews dingen die ik eerst alleen zei, maar vandaag zijn ze bij mij."